Start Akademii Gastro / 22.03.
0złAbout this course
Start Akademii Gastro
10:00-10:05 | Powitanie gości – Małgorzata Golak, Dyrektor Biura Rozwoju Gospodarczego UM
10:05-10:10 | Wprowadzenie do idei Akademii, prezentacja cyklu – Ewa Dziekańska-Budniak, BRG
10:10-11:45 | Własna restauracja we Wrocławiu – od marzenia do wyzwania (dyskusja panelowa)
- Co jest ważne przy otwieraniu własnego lokalu, jak zacząć, kroki milowe, ważne doświadczenia (pozytywne i negatywne) – na podstawie historii własnego biznesu.
- Gastronomia w pandemii i w kryzysie – rozwój, dywersyfikacja czy regres biznesu? Jak być elastycznym w gastronomii
Goście:
Piotr Staszczyński (Passibus), Andrzej Frymar (Bratwursty, Shrimp House) Izabella Płóciennik (Aksameet), Michał Kościukiewicz (ElGordito), Roman Kaszczuk (Meatologia), Patricio Ivankovic (Pampa)*, Kartikey Johri (Masala)*, Piotr Nowak (Locals Only)*, Zbigniew Koźlik (Golden Records)*
Moderator: Ewa Dziekańska-Budniak, BRG
Własny lokal gastro – od czego zacząć?
12:00-14:00 I SZKOLENIE: Otwieramy restaurację – od pomysłu do realizacji
Program:
- Określenie swoich obowiązków
- Lokalizacja lokalu – kryteria wyboru
- Pomysł na restaurację i jej oferta
- Ludzie, którzy tworzą miejsce
- Kanały sprzedaży – stacjonarnie / na wynos / donos
- Określenie grupy docelowej
- Planowanie możliwości lokalu
- Cel i misja lokalu
Prowadzący: Grzegorz Oczowiński
Menager z 18-letnim stażem w gastronomii. Swoje pierwsze kroki w branży stawiał, pracując dorywczo w czasie studiów, jednocześnie rozwijając pasję do kultury koktajlowej w Polsce. W latach 2011-2012 prowadził cykl szkoleń „Gastronomia gotowa na Euro 2012”. W ostatnich latach związany z Whiskey In The Jar we Wrocławiu, gdzie jako menager prowadził lokal w sercu wrocławskiego rynku. Prywatnie pasjonat dobrej kuchni i nowych trendów w gastronomii.
Organizator wydarzenia:
Members
Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.