Restauracja od kuchni. Wizyta studyjna oraz warsztaty / 25.03.
0złZapisy zamknięte
About this course
Restauracja od kuchni. Wizyta studyjna oraz warsztaty
09:00-12:00 I WIZYTA STUDYJNA w Pracowni Technologii Gastronomii UP Wrocław
Zapoznanie się z elementami wyposażenia zakładów gastronomicznych, ich rolą i funkcjonalnością oraz WARSZTATY – prezentacja różnych metod obróbki kulinarnej, przygotowanie i degustacja dań.
Prowadzący:
dr inż. Maciej Bienkiewicz, Uniwersytet Przyrodniczy
dr inż. Danuta Figurska-Ciura
Technolog żywności, naukowiec i pedagog, profesor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, wykładowca w Katedrze Żywienia Człowieka UPWr. Naukowo zajmuje się zagadnieniami związanymi z technologią gastronomii, projektowaniem i zarządzaniem w gastronomii, prawem żywnościowym i żywieniem człowieka. Współautorka programu studiów dualnych Technologia i organizacja gastronomii na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności UPWr.
Organizator wydarzenia:
Members
Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.