Jak się nie bać sanepidu? / 15.04.
0złZapisy zamknięte
About this course
Jak się nie bać sanepidu?
08:00-9:45 I Jak żyć w zgodzie z Sanepidem
Program:
- Czy do otwarcia lokalu gastronomicznego potrzeby jest projekt technologiczny?
- Jakie wymagania musi spełniać lokal „pod gastronomię”?
- Jak powinien wyglądać projekt technologiczny?
- Jak przygotować się na odbiór lokalu przez Sanepid?
Prowadzący:
Ireneusz Solicki
Przedsiębiorca, radny, marketer, UX, grafik, projektant, publicysta, pizzaiolo. Mówi biegle po hiszpańsku i angielsku. Często nazywany „człowiekiem orkiestrą”. Jego znakiem rozpoznawczym są czerwone okulary oraz wieczny uśmiech. Ekspert od wielu lat związany z branżą HoReCa (Hotele Restauracje Catering). Swoją wiedzą i doświadczeniem chętnie dzieli się z innymi. Doradza firmom takim jak: LG, IKEA, KAUFLAND, BP i CINEMA CITY. Prywatnie – podróżnik, aktywista, liberał, miłośnik squasha oraz zapalony rowerzysta. Entuzjasta nowych technologii oraz nowoczesnego, ergonomicznego i funkcjonalnego designu.
10:00-11:50 I System HACCP W GASTRONOMII
Program:
- Czy system HACCP jest obowiązkowy w gastronomii?
- Jak zapewnić wysoką jakość w gastronomii?
- Czy warto kupić gotową dokumentację?
- Jak ułatwić prowadzenie dokumentacji systemu HACCP?
Prowadzący:
Monika Kaniecka
Technolog żywności, ekspert ds. systemu HACCP w HORECA+. Od wielu lat zajmuje się szkoleniem, wdrażaniem oraz audytowaniem systemu HACCP w zakładach gastronomicznych oraz pozostałych zakładach produkcji żywności. Prywatnie mama Franka, Ignasia i Matyldy, zafascynowana metodą „Montessori“ i wychowaniem w bliskości.
12:00-13:00 I Wentylacja w GASTRONOMII
Program:
- Jakie są wymagania dotyczące wentylacji w gastronomii?
- Co zawiera projekt wentylacji?
- Ile kosztuje profesjonalny system wentylacyjny w gastronomii?
- Czym jest protokół skuteczności wentylacji?
Prowadzący:
Dominik Fret
Inżynier instalacji sanitarnych z 12-letnim doświadczeniem zawodowym głownie w zakresie projektowania instalacji wentylacji dla przemysłu i gastronomii.
Projektant pełnego spektrum instalacji budynkowych HVAC w budynkach przemysłowych, użyteczności publicznej, usługach i sektorze mieszkalnym; z doświadczeniem w zakresie rozruchów, eksploatacji i serwisowaniu infrastruktury HVAC. Praca na obiektach m.in. LG, NIVEA, ELECTROLUX, PORT Stabłowice, WPT, ARCHIMEDES, TOYOTA, FAURECIA, RONAL.
Od lat czynnie działający na wrocławskim rynku gastronomicznym. Wykonuje audyty, inwentatyzacje, projekty oraz pomiary wentylacji. Pomógł otworzyć się blisko100 lokalom i restauracjom.
13:00-14:00 I BHP w GASTRONOMII
Program:
- Czy szkolenia BHP są obowiązkowe w gastronomii?
- Jakie wypadki najczęstszej zdarzają się w pracy na kuchni?
- Kto odpowiada za wypadek w pracy – pracodawca czy pracownik?
- Czym jest ocena ryzyka zawodowego?
Prowadzący:
Dominika Skinderowicz
Rzeczoznawca ds. sanitarno-higienicznych, rzeczoznawca ds. bezpieczeństwa i higieny pracy. Przez 10 lat pracowała w Zapobiegawczym Nadzorze Sanitarnym Państwowej Inspekcji Sanitarnej we Wrocławiu. Ekspert w zakresie prawa budowlanego, przepisów sanitarno-higienicznych oraz BHP. Doradza i opiniuje projekty dla największych biur projektowych z całej Polski. Prywatnie mama Bartłomieja. Entuzjastka squasha, joggingu oraz strzelectwa sportowego.
Organizator wydarzenia:
Members
Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.